GB FI FR DE JP KR RU

Arkisto

Koivunmahlakirja ilmestyi keväällä 2003

Monivuotisen koivunmahlan tuotantoteknologian kehitystyön aikana Susanna ja Arto Maaranen ovat keränneet suuren määrän tietoa koivusta, koivunmahlasta ja koivunmahlan keräyksestä sekä saaneet paljon palautetta koivunmahlan uskotuista terveysvaikutuksista. Näiden kokemustensa pohjalta he ovat kirjoittaneet kirjan "Koivunmahla - malja luonnolle ja terveydelle", joka julkaistiin huhtikuussa 2003.

Aurinkolehdon koivunmahlalle luomu-merkki

Suomen Elintarvikevirasto hyväksyi 27.1.2003 yrityksemme luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden valmistustoiminnan valvontajärjestelmään.

Finfood LUOMU myönsi 21.1.2003 yrityksellemme oikeuden käyttää luomumerkkiä.

Luomussa pyritään siihen, että luonto pysyy puhtaana ja elinvoimaisena ja että elintarvikkeet valmistetaan mahdollisimman luonnonmukaisesti käyttäen hyväksi luonnon omia menetelmiä. Luomu-tuotteet ovat turvallisia. Luomun periaatteet toteutuvat käytännössä siten, että luomuelintarvikkeiden tuotannolle on luotu tuotantoehdot, joihin kaikki luomutoimijat sitoutuvat ja joiden noudattamista valvotaan.

Koivunmahlamme on sertifioidusti luomua ja täysin lisä- ja säilöntäaineetonta.

Aurinkolehdolle kansallisen tason tunnustusta

Tasavallan Presidentin valtakunnallinen InnoSuomi-palkinto

Oy Aurinkolehto Ltd:lle myönnettiin Tasavallan Presidentin valtakunnallinen InnoSuomi-palkinto Helsingissä tiistaina 19.11.2002. Palkinto myönnettiin koivunmahlan laajamittaisen tuotannon ja pitkäkestoisen säilymisen mahdollistavasta innovaatiosta; usean vuoden tutkimustyön tuloksena yrittäjäpariskunta Arto ja Susanna Maaranen onnistuivat ratkaisemaan mahlan säilyvyysongelman ainutlaatuisella korkean teknologian sovellutuksellaan.

INNOSUOMI on perustettu vuonna 1994 ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Valtakunnalliset INNOSUOMI-palkinnot jaetaan vuosittain tunnustukseksi ja kannustukseksi ansiokkaasta innovatiivisesta yrittäjyydestä.

INNOSUOMEN taustavoimina on laaja joukko elinkeinoelämän vaikuttajia: Kauppa- ja teollisuusministeriö, Keksintösäätiö, Keskuskauppakamari, Patentti- ja rekisterihallitus, Sitra, Suomen Jobs and Society, Suomen Yrittäjät, Tekes ja Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliitto.

Lisätietoja: www.innosuomi.fi

Valtakunnallinen Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -palkinto

Oy Aurinkolehto Ltd:n yrittäjäpariskunta Susanna ja Arto Maaranen valittiin marraskuussa valtakunnallisella tasolla vuoden nuoriksi maaseutuyrittäjiksi.

Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä (TOYF eli The Outstanding Young Farmer) on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n projekti, jota vuodesta 1997 alkaen on toteutettu valtakunnallisena Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -palkinto-ohjelmana. Siinä etsitään ja palkitaan alle 40-vuotiaita maatalousyrittäjiä, jotka omalla esimerkillään ovat luoneet uskoa maatalouden ja maaseudun tulevaisuuteen. Valintakriteereissä kiinnitetään huomiota kolmeen osa-alueeseen: ihminen, yritys ja ympäristö. Palkittujen on oltava esimerkillisiä yrittäjiä, joita arvostetaan ihmisenä, jotka ovat onnistuneet yritystoiminnassaan ja joilla on myönteinen vaikutus omaan ympäristöönsä.

TOYF:n valtakunnalliset yhteistyökumppanit: JCI, MAEK, Suomen Jobs and Society ry, Valtra, Vapo Oy, Finnvera, Osuuspankki, Tapiola, Pro Agria.

Lisätietoja: www.jcfin.fi/uc/index.php?154

Maakunnallinen Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -palkinto

Oy Aurinkolehto Ltd:n yrittäjäpariskunta Susanna ja Arto Maaranen valittiin lokakuussa 2002 Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -kilpailun alueellisiksi voittajiksi. Aluetasolta Susanna ja Arto Maaranen jatkoivat valtakunnalliseen kilpailuun, jossa heidät valittiin marraskuussa valtakunnallisella tasolla vuoden nuoriksi maaseutuyrittäjiksi.

Aurinkolehdon mahlalla Hyvää Suomesta -joutsenlippu

Aurinkolehdon koivunmahlalla on ollut Hyvää Suomesta joutsenlipun käyttöoikeus mahlantuotannon alusta alkaen. Hyvää Suomesta -joutsenlippua saa käyttää tuotepakkaukseen tai etikettiin painettuna alkuperämerkintänä elintarvikkeessa, jonka myyntiin tuleva lopputuote on valmistettu Suomessa ja jonka raaka-aineesta vähintään 3/4 on suomalaista. Aurinkolehdon koivunmahlan tapauksessa raaka-aine on sataprosenttisesti suomalaista ja tuote on valmistettu Suomessa.

Joutsenlipun käyttöoikeus on tuotekohtainen. Valmistaja tai valmistuttaja voi käyttää joutsenlippua vain tämän alkuperämerkin säännöt täyttävissä elintarvikkeissa. Joutsenlippua voivat käyttää vain Finfood - Suomen Ruokatieto ry:n jäsenet.

Joutsenlipun käyttöä valvotaan aina reklamaatioiden yhteydessä ja pistokokein.